pühapäev, 6. detsember 2009

jõulu ettevalmistused

Jõulud on tulemas! Jah tõesti. Aknast välja vaadates sellist tunnet küll ei teki. Siis on vaja seestpoolt tunnet tagant tõugata. Iga halva juures on alati ka hea külg- sammalt ei pea lume alt välja kraapima. Ja sammalt on ju enne jõulu alati tarvis. Eksju. Mul läks seda sammalt seekord kõvasti vaja. Meil oli siin jõululaat ja ma valmistusin selleks innuga. Käisin kraavikaldaid mööda pajuvitsu korjamas (kummikud kaasa!) ja metsa alt sammalt toomas (taskulambi valgel). Ja nii vähe ongi vaja, et kokku panna üks samblapuu.


Juba mitmendat aastat ei too meie pere metsast kuuske. Kuigi oma lapsepõlvest mäletan, et kui isa kuusega tuli - see tunne tuli kohe sisse. Jõulutunne. Koos kuuseehtimine. Meil aga on nüüd niipidi, et kuuse meisterdame ja ehime ka enamasti omatehtud ehetega.
laadale sai siis tehtud selliseid kuuski juba mitu, mitu. Meie eelmise aasta jõulupuu oli selline.


Sellise puu saab kokku panna nii-






üks pikem vits keera rõngaks ja selle rõnga külge seo vitsad. Vitste ülemised otsad seo kokku. Saadki koonuse. Kata see koonus nüüd samblalatakatega ja mässi sobivat värvi niidiga kokku. No umbes nii see töö käib. Pärast saad perega sitikate tõugu määrata, kes kõik sambla sees soojas toas unest ärganud on.



Ja siis veel üks lapsepõlve meenutus. Minu õde, kes elab meie vanemate korteris , koristas kappe( mitu aastat läks , aga kätte see aeg näed jõudis) Neid veel , mis ema soetatud kraami täis ja sealt sain ma päästa endale mõned emotsionaalsed mälestused. No vaadake seda kaussi!!! See seisis meil aastaid sektsioonkapi nurgal telefoni kõrval. Seal oli ikka kommi või küpsist (või tühje kommipabereid). Meie viletsa mälu ka kehvakese arvutamisoskuse põhjal, ilmus see kauss meile 1985 või 86 aastal ja vaas on umbes samast ajast. Nüüd hoian ma neid siis oma kapinurgal. Muide see pitsunistus mu laual on kaltsuka leid- filee tehnikas . Ei mitte see heegeldatud variant , vaid ikka õige (On tehtud kalavõrk ja selle ruudud mustrisse põimitud) Erakordselt korrektselt valmistatud ja täiesti tip-top, ilma plekkide ja märkimisväärsete aukudeta.



Vaadake lahtiste silmadega, elus on palju ilusat prügikasti äärele visatud!























1 kommentaar: