esmaspäev, 29. märts 2010

Hetke meeleolud


Oi kuidas aeg rutanud!
Vahepealsest ajast polegi midagi väga erilist kirja panna ja välja näidata.
Siin laekas ringi uidates jääb küll mulje,nagu mulle meeldiks õmblemine. Tegelikult on nii, et õmblusmasin on tänuväärne kaaslane kui on vaja pisku ajaga midagi valmis saada. Kui on üks 1,7 aastane takjas sabas , siis aeg on aga alati pisku, nagu te kindlasti isegi teate. Pealegi oli nüüd kolm nädalat üks 10 -aastane takjas ka, kes peale mandli ja adenoidide oppi lohutust vajas. Sellepärast oligi vaja kohe uusi kindaid (ega loodus ju tühja kohta salli- mandlid läinud, siis olgu seestpoolt narmastatud kindad kohe olla)

Samuti olen siin täitsa puudulikult oma rahvuslikku meelsust näidanud. Nüüd aga on selleks põhjust küllaga...

Minu praeguse aja kirjandus

JA minu hetketööd- vanadest pitsidest mustri maha joonistamine ja uue tööproovi heegeldamine. Pitsid on ausad! Naabritädi kaltsukotist. Need on heegeldatud enne 40ndaid või kohe peale sõda. Kangas on aga super- linane ja kodukootud.

Usinad võivad proovida ka, teate ju küll-

tühi ruut- ühekordne sammas, 2 ahelsilmust , ühekordne sammas.

Ja täis ruut - 3+1 ühekordset sammast.

Heegeldada tuleb aga üsna tugevasti, et ruut ikka ruut tuleks, mitte ristkülikuks ei kisuks. Ja tihe peab pind ka olema. Pehme ja lörts heegeldus siia ei sobi.

ja mitte ainult heegeldamine. See niplispitsi jupike on 19 . sajandi teisest poolest pärit käiste pitsi järgi niblatud. Ja käised ise kuulusid minu vanaema emapoolsele vanaemale, kes elas tõenäoliselt mõned kilomeetrid minu praegusest elukohast!!

Rohkem neist asjust ilmselt suve või lausa sügise poole...

Ja täna oli palmipuudepüha....

Mõisapreililt