pühapäev, 22. november 2009

lapitöö eelmisest hooajast



Kuna blogimine on mul juba mõnda aega mõtteis, siis on juba eelmisel talvel valminud üks tore asi,mis on meil igapäevaselt kasutuses ja igati enda olemasolu õigustanud.




Nagu ikka, lastega perel on alati vaja kaste, kuhu pista mänguasju ja muud sodi-pudi.


Ja Aire õpetatud palkmaja harjutused olid ka vaja kuhugi paigutada- nii neist kahest saigi kokku mänguasjadele kast- hetkel barbie mööbliladu.


Aluskastiks läks ka nagu rusikas silmaauku overloki kast, mis oli tugevam kui tavalised telekakastid ja just mõnusas suuruses ka. Ja kui te hoolega vaatate, siis on näha, et vooder on sellel kastil eraldi -nööpidega välimise osa küljes. Nii saab mõlemat osa vajadusel pesta, või kui selline variant ära tüütab, õmble lihtsalt uus ja vaheta ära.

Palkmaja õmblemine on imelihtne , kõige suurem sättimine oli hoopis see, kuidas täpselt õiget mõõtu selle ploki saaks.

Lapitöö on mul ka praegu projektis , aga sellest juba siis kui valmis ka midagi on.

Mänguasjad kasti!

reede, 13. november 2009

Isadepäeva lainel


Väike meenutus isadepäevast.





Kõigepealt üks tore üllatus juba eelmisest nädalast. Üllatus pani kohe mõtlema- kas on maailmas niipalju armastust, et isegi tomatid lähevad hallitama südamekujuliselt. Või ei ole maailmas piisavalt armastust, et isegi tomatid peavad seda meile meeldetuletama. Ei tea kuidas täpselt need asjad on, aga meie tomat igatahes on oma õnne leidnud.


Tänu sellele armunud tomatile oli meie isadepäeva hommikuvõileivad ka südamlikud. Maitsesid ka soojalt. Ja põhiline, et Kertu ise tegi. No ma natuke aitasin ka.
Kasutasime leiba, mille tegime viinapitsiga ümmarguseks ja täiesti kogemata oli Kehtna suitsuvorst täpselt õige suurusega. Südamed said peale paprikast ja vormi said nad piparkoogi vormi abiga. Ja et kogu lugu veel värvilisem oleks, said porrulaugu lisandid ka oma kohale. Neid võileibu sõime ka pereklubi pärastlõunal.
Maitsesid palju paremini kui lihtsalt vorst ja leib.


Ja nüüd pean kindlasti ka meie isa siia üles riputama, sest Kertu nõuab, et tema asju ka näidatakse. Saage tuttavaks - meie issi !

teisipäev, 3. november 2009

Täna tulevad külalised!


Täna tulevad külalised! Kolm sõpra!




Triibulised rebased.


Ideeliselt on need semud Anu Raua Viljandimaa muuseumist . Minu esitluses on need rebased sellised.


Igalühel on oma iseloom, nagu tihti minu asjadega juhtub.

Sõpru oli algul neli, aga üks neist kaunistab juba üht teist kodu. Loodetavasti on tal seal mõnus ja soe. Ühel rebastest on sabaotsas juba ka ametimärk-võtmehoidja. Tema on Võtme Vedaja Rebane. Teised on veel na noorukesed, et pole oma ametit veel välja valinud. Anname neile siis aega.